Каталог

Поверхня корпусних меблів

Мебельный шпон

Меблевий шпон – це тонкі зрізки деревини цінних порід. Меблевий шпон буває трьох видів - пиляний, струганий і лущений. Пиляний шпон (від 1 до 12 мм) одержують, розпилюючи шматок деревини на тонкі дощечки. Струганий шпон отримують шляхом різання (стругання) бруса - ванчеса спеціальними. ножами на верстатах, розмір у цьому випадку шпону дорівнює ширині бруса. Чим тонші і криві дерева, з яких одержують шпон, тим менші розміри шматків. Так, ширина шпону карельської берези лише 30—50 мм. Ширина струганого шпону - від 120 до 60 мм із градацією 10 мм, товщина від 0,4 до 1,0 мм із градацією 0,2 мм.

Залежно від того, в якому напрямку щодо річних кілець деревини було зроблено стругання, розрізняють такі види шпону: радіальний (Р), напіврадіальний (ПР), тангентальний (Т), тангентально-торцевий (ТТ). Струганий шпон виготовляють з листяних та хвойних. порід деревини, а також із наростів (кап) всіх порід.

Лущений шпон зрізується по спіралі з обертового, що обертається. циліндричного поліна-чурака, ширина його значно більша, ніж у струганого. Лущений шпон отримують з дешевих, дуже поширених порід: берези, вільхи, бука, дуба, ясена, ільма, липи, модрини, кедра. При цьому способі виходить шпон, що має текстуру, близьку до тангентальної, але з великими проміжками між ранньою та пізньою деревиною. Якщо лущенню піддається свілювата деревина, то шпон виходить з текстурою, що має високі декоративні якості. Зазвичай лущений шпон має малу цінність у декоративному відношенні. При його використанні для зовнішніх облицювань застосовують різні способи посилення декоративного ефекту: поверхневе фарбування, гаряче друкування (піротипію), покривну обробку та ін.

Шпон червоного дерева

Шпон червоного дерева - це тонкий шар деревини, отриманий струганням або лущенням колод червоного дерева у напрямку розташування волокон деревини. Шпон червоного дерева виготовляють із таких порід, як махагон (африканський та гондураський), макорі, анегрі, сапелі. Деревина червоного дерева користується великою популярністю на світовому ринку через свої характеристики - вона має гарний колір, текстуру, водостійкість. Добре пручається атмосферним впливам.

Меблева крайка

Меблева кромка – це вузька бічна частина меблевої деталі та розмовна назва смугового облицювального матеріалу для неї. Застосовується для обклеювання торців виробів із ДСП. Вона забезпечує захист від вологи та перешкоджає випаровуванню смол, що просочують. Завдяки кромковій стрічці виробу з ДСП набувають великої міцності та довговічності. Кромки бувають меламінові, ПВХ або АВS-кромки (канти), а також профілі з ПВХ.

Фініш-плівка

Фініш-плівка - це плівка з паперу, але з імітацією доби деревини і покрита лаком, тобто не потребує обробки, а тому меблі з нею дешевше, ніж лакована.

 

Адміністрація салонів: (061)224-23-67

Сервісна служба, рекламаційний відділ: (061) 224-23-67

З питань роботи сайта пишіть: webmaster@arman-mebel.biz.ua